Fabio Quartararo nyerte a MotoGP idei szezonjának első versenyét, a Spanyol Nagydíjat írja az MTI. Ez volt a 21 éves motorversenyző karrierjének első győzelme a MotoGP-ben. A Yamaha versenyzője mögött a spanyol Maverick Vinales és az olasz Andrea Dovizioso futott be. A MotoGP rajtja a koronavírus-járvány miatt csúszott, több versenyt törölni kellett.

A címvédő, nyolcszoros világbajnok spanyol Marc Marquez kétszer is bukott a spanyol futamon,  nem szerzett pontot. Ijesztően nagy volt a második bukás, körülbelül 140 km/órás sebességgel száguldott Marquez, amikor elesett. A sóderágyban még saját motorja is eltalálta a tehetetlenül repülő versenyzőt. Hordágyon szállították el a pálya mellől Marquezt, a verseny leintése után kiderült, hogy felkartörést szenvedett, kedden fogják megoperálni. Egyelőre nem tudni, mikor versenyezhet újra.

MotoGP, Spanyol Nagydíj: 1. Fabio Quartararo (francia, Yamaha) 41:23.796 perc, 2. Maverick Vinales (spanyol, Yamaha) +4.603 mp, 3. Andrea Dovizioso (olasz, Ducati) +5.946 mp