Szeptember első napjáig 30 új térfigyelő kamerát szerelnek fel Nagyszalonta központjába, illetve ipari övezeteibe. Jelenleg 15 kamera figyeli a hajdúváros, ennek harmada a turisztikai látványosságokról ad non-stop képet.

A beruházásra a lakosság és a helyi vállalkozók kérésére kerül sor, s legfőbb célja a betörések, lopások, társadalomellenes cselekedetek visszaszorítása, illetve a rendőrség munkájának segítése. A kamerák kihelyezése előtt a város elöljárói egyeztettek Călin Moș helyi rendőrfőnökkel, megkeresve a település azon pontjait, ahol szükséges lehet az éjjel-nappali felügyelet.

A közeljövőben a térfigyelés központját áthelyezik a helyi rendőrségre, így figyelemmel követhetik a közterületeken történő dolgokat, azonnal intézkedhetnek, ha valaki rongálja az utcai bútorzatot, padokat, filagóriákat, szemeteseket, illetve észlelhetik a közúti szabálytalanságokat is. A közterületeken működő felügyelő kamerarendszer mellett a beruházás során az áthaladó forgalmat is figyelni tudják, a főút mentén ugyanis rendszámazonosító készülékeket szerelnek. A beruházás a Bihar megyei Fejlesztési Ügynökség anyagi támogatása nyomán valósulhat meg. A Vitályos Barna által vezetett intézmény 30.000 lejt különített el a hajdúváros számára, e keretből a 30 készülék mellett a teljes műszaki hátteret is biztosítani tudják, a szükséges szoftvereket a felvételek monitorizálása, tárolása érdekében. – erodn.ro