Jól haladnak az épülő Érmihályfalvi Kulturális Központ munkálatai, jelenleg az utolsó simításokat végzik. A felújított impozáns épület markáns jellegzetessége lesz a városnak – írta egyik Facebook-bejegyzésében Karsai Attila alpolgármester.

Az érmihályfalvi SLC Construct cég kivitelezésében zajló munkálatok 2020 végén kezdődtek el. A Cseke Attila vezette Fejlesztési, Közigazgatási és Közmunkálatokért Felelős Minisztérium 1 millió euróval finanszírozta a befektetést az Országos Beruházási Vállalaton (CNI) keresztül, melynek köszönhetően biztosítva lesz minden olyan fény- és hangtechnika, mely szükséges ahhoz, hogy a létesítményt modern, 21. századi körülmények között lehessen működtetni.

A több mint 110 éves régi malomépület háromszintes: van földszint, első és második emelet, utóbbin alakították ki a könyvtárat és a kiállítótermet, míg az elsőn a páholyt, ahonnan nézni lehet majd az előadásokat. A földszinten színpadot létesítettek, 206 férőhelyes nézőtérrel annak érdekében, hogy egy olyan kulturális központja legyen Mihályfalvának, mely a művelődés több területén is kielégítheti majd az igényeket. Ugyanakkor már elejétől kezdve úgy tervezték, hogy egy új épületszárny is hozzá legyen építve a régi ingatlanhoz.  – erdon.ro