Nagyon előrehaladott állapotban van a nagyváradi 11. számú Gimnázium felújítása, írja közleményében a Nagyváradi Polgármesteri Hivatal. A tanintézmény B és C épületének felújítása már befejeződött, jelenleg az A épületnél dolgoznak. Az európai uniós finanszírozású beruházás kivitelezői a Drum Asfalt, a Trameco és a Lemacons cégek. A kivitelezési szerződés értéke 11,4 millió lej, a kivitelezési időszak 18 hónap.

A Szilágyi Dezső (Moscovei) utca 55. szám alatti tanintézmény felújítási munkálatai tavaly májusban kezdődtek, és mint azt Florin Birta polgármester elmagyarázta, azért vált sürgetővé az ingatlan felújítása, mert nagyon sok energiát fogyasztott a hasonló méretű és rendeltetésű, de már energia-hatékonnyá tett épületekhez képest. A tanintézmény három épületrészből és egy összekötő épületből áll. Jelenleg az elektromos hálózat cseréje, valamint a mellékhelyiségek felújítása zajlik, továbbá most szerelik be a tűzjelző berendezéseket és a térfigyelő kamerákat, valamint a számítógép-hálózat áramhálózatát.

Kicserélik a nyílászárókat, a padlózatot és a korlátokat, újravakolják a belső falakat és a külső homlokzatot. A B és a C épületnél a felsorolt munkálatok már el is készültek, az A épületnél a munkálatoknak mintegy hetven százalékát végezték el. Az itteni munkálatok befejezése után következik az összekötő épület felújítása, továbbá az iskolaudvar, a multifunkcionális sportpálya felújítása, a rekortán futópálya, a zöldövezetek és a járdák kialakítása. – erdon.ro