Margitta önkormányzata pályázni szeretne az Országos Befektetési Társaságnál (CNI) egy futballpálya építésére. Az elképzelések szerint a polgármesteri hivatal biztosítaná a földterületet, illetve foglalkozna a közművesítéssel, a CNI pedig száz százalékban finanszírozná az ötszáz férőhelyes lelátóval, öltözőkkel és parkolókkal rendelkező, edzésekre is kitűnően alkalmas majdani létesítmény kialakítását.

Marcel Sas Emil Adăscăliții polgármester azt javasolta, hogy a strand mellett épüljön ez meg, a legutóbbi rendes tanácsülésen azonban visszavonta a vonatkozó előterjesztést megfontolásra, valószínűleg azért, mert látta, hogy a képviselők nem értenek teljesen egyet azzal, hogy szinte a medencék szomszédságában legyen egy focipálya. Abba az irányba ugyanis a strandot szeretnék fejleszteni egy másik projekt keretében, illetve turisztikai beruházásokat eszközölni.

A koronavírussal fertőzött, jelenleg házi karanténban levő, tünetmentes Demian Zsolt alpolgármester tegnap lapunknak azt nyilatkozta: a történtektől függetlenül meg akarják építeni a futballpályát, csak keresik az erre legalkalmasabb helyet. Megpróbálják úgymond ráhelyezni a jelenlegi futballpálya területére, ha módosíthatnak a terveken, akkor elférne ezen, ha meg nem, akkor sajnos egy új helyszínt kell találjanak.

Arról is beszámolt az RMDSZ-es elöljáró: még a nyár folyamán, amikor Pásztor Sándor volt a megyei tanácselnök, kiutalt a megyei önkormányzat pénzt a margittai körgyűrű hatástanulmányának az elkészítésére. Ennek határideje december közepén jár le, addig „simán” meg lesz csinálva. Egy másik következő lépés egy fejlesztési egyesület megalapítása (ADI) Tóti és Vedresábrány községekkel, merthogy a körgyűrű utóbbi településeket is érinteni fogja, és az országos autópálya-kezelő társasággal partnerségben kiviteleznék a körgyűrű megépítését – magyarázta. „Amikor meglesz a kiírás, szerintem jó eséllyel fogunk pályázni a kormánynál” – vélekedett. – erdon.ro