Borpiknikre várják az érdelkődőket szeptember 18-án Érköbölkútra. Borpiknik a Kecskeháton Sütő Zsolt és Mátyás András felvidéki borászokkal A Székelyhídi Borászok Egyesülete és az Erdélyi Magyar Borászok Egyesülete újra megszervezi a nagy sikernek örvendő eseményt, a kirándulással egybekötött borpikniket.

Az Érköbölkúthoz tartozó Kecskeháton szeptember 18-án délután két világhírű borász 10 borán keresztül ismerhetjük meg munkásságukat, filozófiájukat. Az Érmellék egyik legvarázslatosabb panorámájában gyönyörködve,szalmabálákon üldögélve olyan borokat kóstolhatunk, melyek a világ 30 országába eljutottak, vagy akár a világ legjobb éttermének választott Noma étteremben( Dánia) is a borlapon vannak. Mindkét bortermelő bio-művelésben dolgozik, a”hagyomány és természetesség” jelige mentén.

A “piknikkosár” tartalmáról ki-ki maga gondoskodik, lehetőség lesz szalonnasütésre is, sőt helyi finomságok kóstolására is. Az eseményre igény szerint Váradról és Székelyhídról busz viszi ki az érdeklődőket, akik előzetesen bejelentkeznek a 0757586264-es telefon számon (Pálfi Noémi). A váradi indulás 13 órakor lenne.Az utazás költsége létszámfüggő. A kóstolóra adományokat gyűjtünk, ajànlott adomány:60 lej. Az esemény létrejöttét a Székelyhídi Polgármesteri Hivatal, a Hegyközszentmiklósi Református Egyházközség, a Partiumi Falugazdász Hálózat, Kaszoni Elek és a köbölkúti közösség támogatja.

Valószínűleg az első romániai magyar nyelvű podcast csatorna Vendég: Pálfi Noémi, borszakértő Műsorvezető: Ruparcsics Csilla Főcímzene: Digital Harvest – The Third Interlude ======================================= 🎧Hol érheted el a podcastet? 🎙facebook – https://www.facebook.com/ertagitoradioer 🎙spotify – https://open.spotify.com/show/3OalzzZ… 🎙anchor – https://anchor.fm/ertagito 🎙youtube – https://www.youtube.com/c/RádióÉr2016 🎙honlap – https://erhangja.ro/radio/ 🎙instagram – https://www.instagram.com/radio_er2016/ ===========================================