Az ortodox húsvét alkalmából is vásárt tartanak a nagyváradi várban április 26-tól május 6-ig. A szervezők a részletes programot is közölték.

A korábbi évek hagyományaihoz híven idén is ünnepi dekorációt kap a nagyváradi vár az ortodox húsvét idejére. A másfél hetes vásáron ezúttal sem hiányoznak majd a gyermek- és családi programok, a népművészeti foglalkozások, kézműves termékek és a helyi termelőktől származó finom falatok sem. A vásár április 26-án, 29-én, 30-án és május 2-án 16–21, míg április 27-én, 28-án, május 1-én, 3-án, 4-én, 5-én és 6-án 12–21 óra között várja a látogatókat.

Minden nap lesznek gyermekprogramok, mint például tojásfestő, szövő-, fazekas-, ács-, bőrdíszműves műhelyek, gipszfigurafestés, arcfestés, gyöngyfűzés, origami, lufihajtogatás, kincsvadászat. Továbbá megadott időpontokban lehet majd találkozni a húsvéti nyuszival is és fel lehet majd díszíteni egy hatalmas tojást is. Ezeken kívül lesznek folklórműsorok, színi előadások, bűvészmutatványok, tudományos kísérletek, KRESZ-oktatás, családi gyógytorna és még sok más. A vásárról ezúttal sem fognak hiányozni az étel- és italárusok sem. A részletes program és az egyes foglalkozások időpontjai elérhetők a vásár Facebook-oldalán.

Az eseményt a Visit Oradea – Nagyvárad és a Régió Turizmusát Népszerűsítő Egyesület (APTOR), illetve a váradi önkormányzat szervezi, a Nagyváradi Közösségi Alapítvánnyal (Fundația Comunitară Oradea) és a Bihar Megyei Kulturális Központtal partnerségben. – erdon.ro