Erdélybe és a Partiumba látogatott Gulyás Gergely. A Miniszterelnökséget vezető miniszter este az RMDSZ nagyváradi székházában közös sajtótájékoztatót tartott Kelemen Hunorral, az RMDSZ szövetségi elnökével. Az újságírókat Cseke Attila szenátor, az RMDSZ Bihar megyei szervezetének elnöke köszöntötte.

Kelemen Hunor, az RMDSZ szövetségi elnöke arról számolt be: a napot Kolozsváron kezdték, ahol Gulyás Gergely vállalkozókkal, egyetemi vezetőkkel találkozott, majd együtt részt vettek különböző rendezvényeken. Először Krasznára látogattak, a Szilágyságba, majd onnan Sarmaságra mentek, találkoztak az ottani közösség vezetőivel, RMDSZ-es kollegákkal, presbiterekkel, lelkészekkel. Megtekintették a beruházásokat, melyek az elmúlt esztendőkben a magyar kormány segítségével készültek el. Onnan Székelyhídra, majd Nagyváradra utaztak, ahol meglátogatták a Bunyitay-könyvtárt, maj a két történelmi magyar egyház püspökével, Böcskei Lászlóval és Csűry Istvánnal találkoztak.

Gulyás Gergely kifejtette: azt remélik, hogy mindenki, aki magyarként él Erdélyben és a Partiumban átlátja a rendkívüli fontosságát a december 6-i választásoknak. “December 6-án nemcsak a Mikulás jön, hanem szavazni is menni kell”- nyomatékosította. Nyilvánvaló, hogy most, amikor a koronavírus-járvány szinte minden ország életét meghatározza, akkor sok a félelem egy választással kapcsolatosan, de “szeretnénk, ha minden magyar le tudná győzni ezt a félelmet, elmenne és részt venne a választásokon.” – erdon.ro