Nőtt a fűtéstámogatásra jogosultak bevételére vonatkozó felső határ – jelentette be a Bihar megyei Szociális Ellátások Igazgatósága. Közleményükből kiderül, hogy az eddigi nettó 786 lej helyett egy-egy családtag bevétele (legfeljebb) nettó 800 lej lehet ahhoz, hogy kérjék a fűtéstámogatást. Az ebben a helyzetben lévő családok, akik a központi fűtésre vannak rácsatlakozva, 5 százalékos támogatást kapnak számláik kifizetésében. A szintén központi fűtésre csatlakozott egyedülállók a téli szezonban változatlanul 1082 lej fűtéstámogatást kaphatnak.

A 750–800 lej közötti bevétellel rendelkező, gázhálózatra csatlakozottak havi 20 lej támogatást kaphatnak, ugyanennyit azok, akik áramenergiát használnak a fűtéshez, és azok is, akik fával, szénnel, vagy egyéb tüzelőanyagokkal fűtenek. A részletekért ellátogathatnak az igazgatóság székhelyére, a Teleki (Primăriei) utca 42. szám alá, ezen belül a 17-es terembe, ahol az ügyfélfogadás zajlik, de otthonról is érdeklődhetnek a DASO weboldalán, ahol minden szükséges információt megtalálnak.
A november 20-áig leadott kérvények alapján Nagyváradon 275 háztartás kap fűtéstámogatást. Ezt havonta kérni lehet, de visszamenőlegesen nem adnak pénzt. – erdon.ro