Főnixterv címmel új előadással készül a Szigligeti Társulat, a szabadtéri bemutatót augusztus 14-én 20.30 órától tartja meg a nagyváradi vár nyári színpadán. A társulat színművészeinek improvizációira épülő előadást Botos Bálint rendezi, aki korábban olyan szakmai és közönségsikernek örvendő produkciókat vitt színre, mint Csehov Apátlanul című drámája, valamint Szép Ernő Lila ákáca. A szabadtéri bemutatóra, valamint az augusztus 15-ei második előadásra jegyek augusztus 4-étől válthatók a Szigligeti Színház jegypénztárában, valamint online a www.biletmaster.ro weboldalon. Esőnap: augusztus 16.

A Főnixterv szereplői a városszéli új negyed lakói: egy pályaelhagyó színész és barátnője, az amibiciózus jogász, szomszédaik, akik kitartóan újítják otthonukat, valamint egy doktornő és alkalmi kedvese. Rajtuk, valamint rokonaikon és barátaikon keresztül láthatunk rá arra a mozaikra, mely banalitásokból, titkokból, szerelmekből és, ami talán ennél is fontosabb, az új élet vágyából rajzolódik ki. Hétköznapjaik tragikomikus helyzetei arra világítanak rá, hogy az önmegvalósítás és az önsorsrontás között milyen vékony a határ.

Szereplők: Balogh Attila, Csatlós Lóránt, Firtos Edit, Fodor Réka, Kiss Csaba, Kocsis Anna, Kovács Enikő, Pitz Melinda, Rácz Endre, Román Eszter, Tasnádi-Sáhy Noémi. Rendező: Botos Bálint, Dramaturg: Kárpáti Péter, Díszlet- és jelmeztervező: Florina Bellinda Vasilatos, Koreográfus: Györfi Csaba, Dramaturggyakornok: Kovács Emese