A keddi tárgyalások sem vezettek eredményre, folytatódik az általános sztrájk a tanügyben – jelentette be a kormány képviselőivel folytatott egyeztetéseket követően a Tanügyi Szabad Szakszervezetek Szövetségének (FSLI) elnöke.

Simion Hăncescu elmondta, nem történt számottevő előrelépés a keddi „informális egyeztetésen”, de a kormány ígéretet tett arra, hogy „végez néhány számítást”. Hozzátette, a három szakszervezeti szövetség vezetői egyeztetnek szerdán 17 órától a FSLI székhelyén, és a kormány képviselőit is meghívták a találkozóra, „hátha holnap előállnak egy meglepetéssel”.

Mint hangsúlyozta, továbbra is azt követelik a kormánytól, hogy fogadjon el egy külön jogszabályt a pedagógusok béremeléséről, amelyik az új közalkalmazotti bértörvény hatályba lépéséig lenne érvényben. Simion Hăncescu megjegyezte, csütörtökön nagyszabású tüntetést terveznek az oktatási szakszervezetek.

A Spiru Haret Szakszervezeti Szövetséget vezető Marius Ovidiu Nistor is megerősítette, hogy az általános sztrájk folytatódik. „Hátha holnap olyan megoldással állnak elő a döntéshozók, amelyet elfogadnak a kollégák” – fogalmazott. – agerpres.ro