Május 7-én délelőtt fél kilenckor megyénkben 262 személyt tartottak vesztegzár alatt, egy nappal korábban még 243 ember volt karanténban. A Bihar Megyei Közegészségügyi Igazgatóság (DSP) csütörtöki jelentésében tudatja azt, hogy a nagyváradi Gavril Curteanu Városi Kórházban csütörtökön délelőtt 125 beteget kezeltek koronavírus-fertőzéssel, míg egy nappal korábban hárommal kevesebb, 122 személy volt oda beutalva. Továbbá 159 személyt tartanak megfigyelés alatt a püspökfürdői Ceres Hotelben, amit a Curteanu kórház külső osztályává minősítették át. Ez jelentős csökkenés, ugyanis egy nappal korábban még 257 személy tartózkodott a Ceres Hotelben. Megjegyzendő, hogy a Ceres Hotelben a fertőzötteket és azok hozzátartozóit is megfigyelés alatt tartják, tehát nem volt mindenki korábban fertőzött akiket onnan haza engedtek. A DSP jelentésből kiderül, hogy 243 fertőzésből kigyógyult embert tartanak nyilván Bihar megyében, közülük 166 korábban fertőzött a Ceres Hotelben gyógyult ki betegségéből.

A DSP összegzése szerint május 6-án reggel nyolc óra és május 7-én reggel nyolc óra között a Bihar megyei rendőrök 495 házi elkülönítésben tartózkodó személyt ellenőriztek, nyolc konvojt szerveztek a megyén áthaladó, karanténba vagy otthoni elkülönítésbe tartóknak és három misszió keretében utaztattak embereket a megye karanténjaiba. Ezekben a küldetésekben összesen 423 rendőr és helyi rendőr vett részt.

A Bihar megyei csendőrök őrizték a megye három aktív karanténját, nyolc konvojt kísértek a megyehatárig, illetve a házi elkülönítésbe. A vesztegzár alá helyezett révi roma telepet tizennégy csendőr őrizte négy járművel. A felsorolt missziókat és feladatokat összesen száz csendőr látta el, közülük harmincketten vegyes őrjáratok tagjaiként ellenőrizték a házi elkülönítésben lévőket. A katasztrófavédelem munkatársai hét konvojt kísértek a megye karanténjaiba, illetve a megyehatárra. Ők segítik a közegészségügyi igazgatóság munkatársait a borsi vámon, és ehhez kapcsolódóan további hat missziót teljesítettek, szintén ők biztosítják a fertőzött, vagy fertőzésgyanús személyek szállítását. Mindezekben a missziókban a katasztrófavédelem harminckilenc dolgozója tevékenykedett. Az említett huszonnégy órás időintervallumban Bihar megyében összesen 67 bírságot róttak ki 136.320 lej összértékben. – erdon.ro