Hétfőn este nyolc óra után tíz perccel 4,4-es erősségű földrengés volt a dél-olaszországi Nápolyban – közölte az olasz geofizikai és vulkanológiai intézet (INGV). A földrengés fészke az amerikai földtani intézet (USGS) szerint a Campi Flegrei vulkáni terület térségében volt, 10 kilométeres mélységben. Az USGS 4,1-es erősségűre becsülte a földmozgás erejét – írja az MTI.

Sajtójelentések szerint a rengést a környező településeken és Nápolyban is érezték. Nincsenek értesülések nagyobb károkról, vagy esetleges áldozatokról, sokan azonban megijedtek, és az utcákra szaladtak. A tűzoltósághoz a házak falában keletkezett repedésekről és leomló vakolatdarabról érkeztek bejelentések. A mentőegységek most kárfelmérést végeznek.

Különösen az epicentrum környékén álló házak inogtak meg – mondták helyi lakosok a Corriere del Mezzogiorno című helyi lapnak nyilatkozva. A rövid, de erőteljesnek érzékelt földlökést több kisebb földmozgás előzte meg. A térségben legutóbb tavaly szeptemberben regisztráltak 4,2-es erősségű földrengést.