Székelyhíd Város Helyi Vészhelyzeti Bizottságának rendkívüli ülésének összehívását követően a következő intézkedéseket hozták a COVID-19-el való fertőzés kockázatának korlátozására:

1. 2020. március 13. és 31. között – a meghosszabbítás lehetőségével a helyzet alakulásától függően – a székelyhídi polgármesteri hivatal ügyfélszolgálati tevékenysége részlegesen felfüggesztésre kerül. Ezt a tevékenységet postai vagy elektronikus levélben lehet folytatni.
2. A zsúfoltság elkerülése érdekében egyszerre 2 – 2 fő léphet be a Székelyhíd Polgármesteri Hivatalban működő Adó- és Illeték osztályra, a Mezőgazdasági Nyilvántartási irodába és a Lakossági Nyílvántartó Irodába (SPCLEP).
3. 2020. március 13. és 31. között – a helyzet alakulásától függően – a Székelyhídi polgármesteri hivatalban felfüggesztik a fogadóórákat. Informálódni, tájékozódni a 0259-352194 és a 0359-420480 telefonszámon, vagy az primaria.sacueni@cjbihor.ro, illetve az orassacueni@gmail.com e-mail címen lehet.
4. 2020. március 13. és 31. között – a meghosszabbítás lehetőségével a helyzet változása függvényében felfüggesztik a bizottságok és technikai bizottságok üléseit vagy egyéb tevékenységeiket, amelyek során a Székelyhídi városháza dolgozói nem itt dolgozó idegen személyekkel kellene találkozzanak.
5. 2020. március 31-ig tilos bármilyen nyilvános találkozót, rendezvényt szervezni. A helyzet változása függvényében a tiltás meghosszabbítható.
6. Korlátozzuk a szabadtéri kulturális, tudományos, művészeti, vallási és szórakoztató jellegű tevékenységeken való részvételt. Ezen nem vehet részt több mint 100 fő 2020.03.31 -ig, A korlátozás időtartama meghosszabbítható.
7. 2020. március 13. és 31. között felfüggesztésre kerül minden tevékenység a Székelyhíd Városi Könyvtárban, a Székelyhídi Városi Múzeumban és a Székelyhídi Sportcsarnokban.
8. Ezen időszakra a bizottság elrendeli az élelmiszerpiac részleges bezárását, megtiltja a nem élelmiszer alapú termékek, ruhák, cipők, régiségek stb. értékesítését.

Székelyhíd Város Vészhelyzeti Helyi Bizottsága
ELNÖK
BÉRES CSABA