Felbomlott a Pásztor Sándor megyei tanácselnököt támogató Szociáldemokrata Párt (PSD), a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) és Liberálisok és Demokraták Szövetségének (ALDE) koalíciója Bihar megyében.

A PNL és az ALDE megyei politikai szövetségéről szóló egyezséget a két párt elnöke írta alá február 27-én. A megállapodás a júniusig tartó önkormányzati ciklus végéig szól, és a Bihar Megyei Tanács, valamint az alárendelt intézmények költségvetésének a gyors elfogadására, a helyi önkormányzatok költségvetése kiegyensúlyozását célzó összegek kiutalására, a megyei önkormányzat működési hatékonyságának a növelésére, valamint azoknak a döntéseknek a meghozatalára vonatkozik, amelyek az EU-s forrásokból megvalósuló megyei projektek befejezéséhez, illetve újak elindításához szükségesek.

Pásztor Sándor megyei tanácselnök a helyi sajtónak elmondta: az elmúlt időszakra az volt a jellemző, hogy folyamatosan próbálták bomlasztani a többséget. Mint megfogalmazta, nem látja előre, hogy mi fog történni a következő tanácsülésen, de bízik abban, hogy a választásokig hátralévő pár hónapban nem fog jelentős változás bekövetkezni, és reméli, hogy a főbb célokat, melyeket a megye vezetése korábban kitűzött maga elé, meg fogják tudni valósítani. – erdon.ro