Az elmúlt időszakban többször is viharos időjárás volt Nagyváradon, a város több pontjára is ki kellett hívni a tűzoltókat, hogy elszállítsák a heves széllökések miatt kitört, kidőlt fákat. A polgármesteri hivatal a további anyagi károk és az esetleges személyi sérülések elkerülése érdekében megbízta a RER köztisztasági vállalatot, hogy június 20-tól kezdődően vágja ki mindazokat a fákat, amelyek veszélyesek lehetnek.

A hivatal közleményében tudatja, hogy az akció során kivágják a kiszáradt fákat, amelyek bármikor kidőlhetnek, de a megdőlt fákat sem kímélik, függetlenül attól, hogy azok amúgy egészségesek-e. Kivágásra vannak ítélve továbbá azok a fák is, amelyeknek az ágai vannak elszáradva és bármikor letörhetnek, ezzel veszélyeztetve az emberek testi épségét és az anyagi javakat. Kivágják továbbá azokat a fákat és cserjéket is, amelyek takarják a közúti jelzőlámpákat és táblákat, valamint azokat, amelyek akadályozzák a beruházások megvalósítását. Az év során eddig 569 kérelem érkezett a polgármesteri hivatalhoz, melyek alapján 365 fát kivágtak és 2442 fa és cserje lombkoronáját ritkították meg.

Kapcsolódó hír, hogy ezen a héten a Körösök Vízügyi Igazgatóság munkatársai beavatkoztak a Sebes-Körös jobb partján, a nagyváradi Garasos híd környékén, ahol több fát kidöntött a péntek esti vihar. Három fa sérült meg, egyet teljesen kicsavart a szél, két másiknak az ágai törtek le és estek a vízbe. A fatörzset és az ágakat buldózerrel távolították el a vízből. A nagy fadarabokat láncfűrésszel vágták szét, hogy könnyebb legyen az elszállításuk. – erdon.ro