A szeptember 27-én kezdődő atlétikai világbajnokságon 14 fős magyar csapat vesz majd részt. A létszámot a megváltozott kvalifikációs szabályok tükrében a Magyar Atlétikai Szövetség (MASZ) sikernek tartja, hangzott el sajtótájékoztatón. Azt pedig mindenki kíváncsian várja, hogy a megszokottnál jóval később rendezett vb-hez hogyan adaptálódnak a versenyzők. Az eddig rekorder Róma volt, 1987-ben szeptember 6-án zárult a vb, most Dohában október 6-áig tartanak a versenyek.

„Az egész világnak újdonság ez az időpont, az extrém időjárási körülmények miatt viszonylag későre került a vb dátuma, de mindenkinek volt ideje erre rákészülni és ráhangolódni. Ez a 14 fős társaság is így építette fel a felkészülését, és ezt próbálta segíteni a szövetség. Azt szeretném, hogy minden versenyző legyen elégedett azzal a teljesítményével, amit ott nyújt. Megsüvegelendő egy egyéni csúcs is” – mondta Gyulai Miklós, a MASZ elnöke.

Gyulai megjegyezte, az új kvalifikációs rendszerben, ami sok esetben jóval erősebb eredményeket várt el a korábbiaknál, kiváló létszám a 14 fő. Akitől várták, azok többsége megszerezte a kvalifikációt. Az elnök szerint három-négy versenyző aspirálhat arra, hogy a legjobb nyolc között végezzen, de sokaktól elvárható, hogy a legjobb tizenhatban legyenek. – index.hu