Az Erdélyi Magyar Borászok Egyesülete, a Székelyhídi Borászok Egyesülete és a Székelyhídi Polgármesteri Hivatal február 25-én regionális borversenyt szervez. A bírálatot neves szakértők és erdélyi borászok végzik. A verseny egyben előválogató az Erdélyi és Partiumi országos borversenyre, ahol a regionális versenyeken díjazott borokat fogadják.

Nevezni csak palackozott borral lehet, melyen a termelő neve (borászat neve), a fajta, az évjárat és a jelleg (száraz, félszáraz, stb.) kell szerepeljen. Mintánként három palack bor szükséges. A nevezési díj tételenként 20 lej. A borok beküldése február 22-ig lehetséges. Mintagyűjtő pont: Székelyhídi Múzeum. Érdeklődni a 0757586264-es telefonszámon lehet.

A Székelyhídi Múzeumban 17 órától ünnepélyes eredményhirdetés és szakmai fórum lesz, ahol az értékelt tételeket meg lehet kóstolni. 19 órától élőzenés Borest lesz, vacsorával egybekötve. A belépő ára 100 lej/fő. Kérjük az érdeklődőket, hogy február 22-ig előzetesen jelentkezzenek be a 0753876984-es tel. számon.