Az Erdélyi Magyar Borászok Egyesülete, a Székelyhídi Borászok Egyesülete és a Székelyhídi Polgármesteri Hivatal május 16-án regionális borversenyt szervez.  A bírálatot neves szakértők és erdélyi borászok végzik.

A verseny elnöke Geönczeöl Attila, aki nagy nemzetközi tapasztalattal rendelkezik, rendszeres borbírája Európa legnagyobb borversenyeinek, borszakíróként résztvevője számos európai és tengerentúli szakmai eseménynek (Mundus Vini, Concours Mondial de Bruxelles, Grand Concours Strasbourg, Finger Lakes USA, Vinagora, stb.), tagja a nemzetközi borszakírók szövetségének (FIJEV). A verseny egyben előválogató az Erdélyi és Partiumi országos borversenyre, ahol a regionális versenyeken díjazott borokat fogadják.

Nevezni csak üvegbe palackozott borral lehet. Mintánként 2 palack bor szükséges.
💸 A nevezési díj tételenként 30 lej. A borok beküldése május 13-án és 14-én, 8:00 és 16:00 között lehetséges. Mintagyűjtő pont: Székelyhídi Borászati Központ (Irinyi János utca, 26 szám). Érdeklődni a 0757586264-es telefonszámon lehet.

Május 17-én 19 órától Székelyhídon a STRAND 66 étteremben lesz az ünnepélyes díjátadó, élőzenés, svédasztalos vacsorával egybekötve. A belépő ára 130 lej/fő, bort nevezőknek 100 lej/fő. Kérjük az érdeklődőket, hogy május 14-ig előzetesen jelentkezzenek be az eseményre a 0757586264-es telefonszámon.