Május 15-én és 16-án az Érmelléki Gazdák Egyesülete (ÉGE) ismét megnyitja Nagyváradon az Érmellék Ízei és Termékei piacát. A portékafelhozatalra ezúttal a Nagyvásártéren (December 1 park) kerül sor, szombaton és vasárnap 9–18 óra között.

A hagyományoknak megfelelően kézműves termékekkel, házi készítésű élelmiszerekkel, a régióra jellemző ízekkel, zamatokkal találkozhatnak a natúr áruk kedvelői. Méztermékek, friss primőr zöldségek, gyümölcsök, hagyományos népi ruhák, kerámiatermékek, levendulakészítmények, különböző eljárással készült ékszerek és kiegészítők, ajándék- és dísztárgyak, natúr kozmetikumok, szörpök és lekvárok, valamint a híres csokalyi virághagymák is várják a tradicionális portékák kedvelőit. Farkaslakáról pedig a Kovács-kalács kürtöskalácsos kínálja pékáruit.

A kézművesek, illetve a kistermelők az Érmellékről, a Hegyközből, Dél-Biharból, Szatmár, Kolozs és Hargita megyékből (Korond) több tíz standdal biztosítják a választékot. A Nagyvásártér kétnapos piaca ezúttal is a járványügyi szabályokhoz igazodva nyitja meg kapuit, szervezője pedig az Érmelléki Gazdák és a Hegyközi Gazdák Egyesülete. – erdon.ro