Az ügyészség és a Román Orvosi Kamara is vizsgálódik annak a még érettségi oklevéllel sem rendelkező olasz állampolgárnak az ügyében, aki a román sajtó szerint álnéven tucatnyi plasztikai műtétet hajtott végre neves bukaresti magánklinikákon. A 38 éves csalót az orvosi kamara egyik alelnöke leplezte le, a Monza nevű fővárosi magánkórházban végzett első operációja után – írta meg a Libertatea. A tavaly karácsony környékén végrehajtott műtét alatt az altatóorvosnak és az asszisztensnőknek is feltűnt, hogy Matthew Mode (eredeti nevén Matteo Politi) a legelementárisabb szabályokat sem tartja be, még a kezét sem az előírásoknak megfelelően szárítja a bemosakodás után.
Matteo Politi nemcsak álnevet használt, hanem az önéletrajzát is meghamisította: azt állította magáról, hogy az egyik legnevesebb amerikai egyetemen szerzett oklevelet. Az is kiderült, hogy a férfinek érettségi diplomája sincs, és korábban Olaszországban felfüggesztett börtönre ítélték, amiért orvosnak adta ki magát.
Az orvosi hivatás gyakorlásához az orvosi kamara és a tisztiorvosi szolgálat (DSP) engedélyére is szükség van Romániában. Az utóbbit a férfi egy hamisított egyetemi oklevél segítségével meg is szerezte. Ennek birtokában szegődött a Monzához, azt ígérve, hogy hamarosan beszerzi az orvosi kamara engedélyét is. – Libertatea