Eredménytelenül zárult a Nemzeti Liberális Párt (PNL) és a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) elnökével, valamint a nemzeti kisebbségek parlamenti frakciójának vezetőjével folytatott szerda esti tárgyalás – közölte Dacian Cioloş kijelölt miniszterelnök, az USR elnöke.

„Nem jutottunk semmiféle következtetésre” – mondta az egyeztetésről való távozásakor a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) elnöke. Cioloş az USR székhelyén nyilatkozni fog az újságíróknak.

Florin Cîţu, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) elnöke úgy nyilatkozott a Dacian Cioloş kijelölt miniszterelnökkel folytatott szerda délutáni tárgyalás után, hogy nem jutottak semmilyen következtetésre.

„Nem járt semmiféle következtetéssel ez a beszélgetés. Ezúttal is elmondtam, hogy azt tartom normálisnak, ha a válságot kirobbantó AUR–PSD–USR koalíció javasolná a megoldást is” – mondta Cîţu. A PNL elnöke szerint a tárgyalások folytatása várható. Arról is beszámolt, hogy Dacian Cioloş a koalíció visszaállítását óhajtja. – Agerpres/Maszol