Fogadj örökbe egy épületet címmel projektet kezdeményezett a váradi Rotary Club Art Nouveau, melynek első lépéseként felújítási munkálatokat végzett az egykori Zöldfa fogadó lépcsőházában és előcsarnokában. Első lépésként tavaly decemberben részt vettek az önkormányzat által szervezett karácsonyi vásáron a Rotaracttal közösen, ahol az érdeklődők adományokért cserében kézműves termékeket vásárolhattak tőlük.

Idén februárban egy színházi előadással egybekötött kiállítást rendeztek, ahol a kolléganőjük, Liana Bako által készített alkotásokhoz lehetett hozzájutni, melyek a szeretetet és a szépséget szimbolizálták, valamint Ramona Kozma fényképei is megtekinthetőek voltak. A tavasz folyamán könyvbemutatót tartottak, az eladásokból befolyt pénzösszeg egy részével szintén a projektet támogatták. Ugyanakkor ott voltak a Swimathon elnevezésű jótékonysági akción is, melyet a Comunitara Alapítvány hirdetett meg.A bábszínházban júliusban kezdtek el felújítási munkálatokat végezni, melynek keretében nemcsak az előcsarnokot és a lépcsőházat festették ki, hanem LED lámpákat szereltek fel és a főbejárathoz egy süppedős szőnyeget helyeztek ki. Hátra van még, hogy a folyosóra kiteszik a két társulat tagjainak a fényképeit, melyek nem a hagyományos módon, vagyis portré formában ábrázolják majd a művészeket, hanem különleges módon, például mozgásban. Emellett renoválják az öltözőket is.

Azt is megtudtuk: ősszel arra fognak gyűjteni a Rotary-sok, hogy a Cion temploma neológ zsinagóga orgonáját korszerűsítsék.

Forrás: B.N.