Rendhagyó módon indul az új iskolai év a székelyhídi Petőfi Sándor Elméleti Líceumba járó diákok számára, épületfelújítási munkálatok miatt ugyanis a 0–4. osztályosoknak ki kellett költözniük a város központjában levő, Libertății utcai egykori bírósági épületből.

A felújítási munkálatok idejére – ami az ígéretek szerint decemberre befejeződik – a diákok az egyháztól kölcsönzött épületekben fognak tanulni, délelőtti és délutáni váltásokban. A költözést már befejezték, padokat vittek át, táblákat szereltek fel, így az ideiglenes helyszín készen várja a diákokat – tudatta Barta Imre igazgató. Az iskola többi épületében is megvoltak az ilyenkor szükséges munkálatok – meszelés, rovarirtás, fertőtlenítés –, így azokat is előkészítették a tanévkezdésre.

Az iskolában mintegy háromszázan kezdik meg a tanévet hétfőn, öt nulladik osztály, valamint 13 óvodai csoport indul. A bölcsődei csoportokat illetően lehetséges, hogy egy helyett kettő indul, de ennek minisztériumi jóváhagyására még várnak – tette hozzá az igazgató. A tanévnyitó hétfőn kilenc órától kezdődik az iskola Dunării u. 57. szám alatti főépületének udvarán, ahova alkalomhoz illő öltözetben várják a diákokat, hozzátartozókat. – erdon.ro