Egy évvel ezelőtt kezdődött a nagyszalontai Toldi Aquapark építése. A fejlesztési minisztérium által finanszírozott élményfürdő különlegességét többek között az adja, hogy Arany Jánost és Toldi Miklóst idéző elemekkel fogják díszíteni.

Jó ütemben halad a Toldi élményfürdő építése Nagyszalontán. A helyiek természeti kincsét, a termálvizet hasznosító stratégiai beruházással a település vezetésének az a célja, hogy a kulturális, irodalmi turizmust egybekössék a szabadidős tevékenységekkel és ezáltal egyre több látogatót vonzzanak a dél-bihari hajdúvárosba.

Az új szabadidős központ díszítő elemeit Arany János Toldi trilógiája ihlette. A bejáratnál Toldi Miklós és a cseh vitéz várja majd az embereket, a főépület külső részén pedig stilizált nádast alakítank ki, utalva Nagyszalonta egykori mocsaras környezetére és Toldi farkasokkal vívott küzdelmének helyszínére.

A beruházás teljes értéke megközelítőleg 30 millió euró, a Toldi Aquapark a tervek szerint 2025-ben nyitja meg kapuit. A létesítmény téli időszakban 300, nyári időszakban pedig 1100 fő befogadására lesz alkalmas. Az élményfürdőben úszó és termálmedence, relaxációs medencék és csúszdák, masszázsszoba és sókamra várja majd a kikapcsolódni vágyókat. – erhangja.ro