A Nagyváradi Egyetem melletti szakaszon folytatódnak a sínpálya-építési munkálatok, ezért lezárták a forgalom elől a Rulikowski utat a Pece-híd környékén. A temető felé haladó autósokat a Fogarasi (Făgăraşului) útra terelik át. Adrian Revnic, a Nagyváradi Helyi Közszállítási Vállalat (OTL) műszaki igazgatója elmondta, hogy húsz nap alatt tervezik elvégezni a munkálatokat az útkereszteződésben, de ha kedvező lesz az időjárás, akkor akár tizennégy nap alatt végezhetnek vele.

Azért kértek mégis húsz napos kivitelezési időtartamot, mert betont is fognak önteni, aminek meg is kell száradnia, márpedig ha esős idő lesz, ez a folyamat elhúzódik majd. Ha pedig minden az ütemtervnek megfelelően halad, akkor ősszel a teljes munkálta elkészül, és már közlekedni is lehet majd a város déli részét összekötő új villamossíneken. Az egyetem közelében a munkálatokat akadályozzák a magasfeszültségű villanyvezetékek, amelyeket az Electrica vállalat elbontat. A vezetékeket máris a föld alá helyezték és hamarosan üzembe helyezik.

Ezzel párhuzamosan zajlanak a sínpálya-kiépítés munkálatai is: megépítik a töltést, lehelyezik a talpfákat, majd a síneket, ezt követi a betonozás, végül pedig az utca aszfaltozása. Nagyvárad déli részén 3,8 kilométer hosszú új sínpályát fektetnek le, a munkálat összértéke 69,1 millió lej. – erdon.ro