Jelentős kihívás elé néznek idén nyáron a Nagyváradi Állami Egyetem építészhallgatói: megoldásokat kell keressenek az egyetemi kampusz felújítására.

Az egyetemisták a júliusban megrendezésre kerülő harmadik Nagyváradi Építészeti Nyári Egyetem alkalmával mutathatják be ötleteiket és terveiket. A rendezvényen neves szakemberekkel lesz lehetőségük találkozni, továbbá lesznek konferenciák, kiállítások, műhelymunkák is, és gyakorlatot is tartanak majd Biharfüreden, a Gaudeamus-házban – közölte a váradi felsőoktatási intézmény. Az idei nyári egyetemre főként az építészhallgatókat várják, tanulmányi évtől függetlenül, de más karokon, illetve más egyetemeken tanuló diákok is jelentkezhetnek. A részvétel ingyenes.

A már hagyománnyá vált rendezvényt dr. Guttmann Szabolcs István építész, egyetemi oktató szervezi meg július 8–12., illetve 15–19. között, a résztvevők pedig az egyetemi kampusz különböző területeinek felújítására kell javaslatokat benyújtsanak. Többek között a szökőkút újraépítésére, a főbejárat melletti zöldövezet átalakítására, egy információs pont kialakítására vagy az egykori csendőriskola fürdőépületének felújítására (a padló alatt található medence felnyitásával együtt) is megoldást kell találjanak. – erdon.ro