Június 27. és július 8. között a nagyváradi köztisztasági szolgáltatást ellátó RER vállalat kérésre elszállítja a nagyméretű és veszélyes hulladékokat a magánszemélyektől. Az elszállítás naponta 12:00 – 20:00 órák között zajlik, az érdekeltek a 0751-306.526 telefonszámon kérhetik ezt a szolgáltatást és egyeztethetnek időpontot. Nagy méretű hulladéknak számít a bútor, a háztartási eszközök, a szőnyegek és egyéb, hosszú ideig használatos tárgyak.

Veszélyes hulladéknak számít minden olyan használaton kívüli eszköz, tárgy, ami robbanhat, ami gyúlékony, mérgező, mutagén, rákkeltő, gyulladáskeltő, fertőzött, irritációt okoz, maró hatású, oxidáló. A telefonon bejelentkező magánszeméllyel a RER vállalat közli a nagy és veszélyes hulladék elszállításának napját és időpontját. A nagyváradi polgármesteri hivatal közleménye hangsúlyozza, hogy a polgárok kötelező módon jelen kell legyenek a hulladékok átadásakor, és a telefonos egyeztetéskor meg kell adniuk a nevüket, a lakcímüket a hulladék típusát és becsült méretét.

A RER csak a szétszedett, szétbontott, és a lakás, ház elé kitett hulladékot szállítja el, vagyis a polgárok közvetlenül a közút mellé vagy olyan helyre tegyék a hulladékot, ahonnan a RER munkatársai könnyen rá tudják azokat tenni a speciális szállító járműre. – erdon.ro