A fenntartható háztartásról és annak praktikáiról tartott előadást Székely-Farkas Tímea környezetvédelmi szakember a Székelyhídi Szabó Ódzsa Városi Színházban.  Az előadó szakembert és az érdeklődőket Aszalós Tímea környezetvédelmi referens, majd Béres Csaba polgármester köszöntötte.

A fenntartható háztartás ma már nem csupán egy divatos kifejezés, hanem egy elengedhetetlen szemléletmód, amelynek célja a bolygónk jövőjének megóvása és a környezet védelme. A fenntartható életmódra való áttérés nem csupán az egyéni cselekedetekről szól, hanem egy teljes gondolkodásmódot jelent, amely a tudatosságot és az elkötelezettséget igényli.

A fenntartható háztartás magába foglalja az energiahatékonyságot, a hulladék kezelést, a fenntartható élelmiszerfogyasztást, valamint az egyszerűbb és tudatosabb életmódot is egyaránt. Összességében a fenntartható háztartás nem csupán egy egyszerű cselekedet vagy trend, hanem egy átfogó életmódot jelent, amelynek célja a környezetünk megóvása és a jövő generációk számára való fenntartható jövő biztosítása. Mindannyiunk felelőssége, hogy részt vegyünk ebben a változásban, és tudatos döntéseinkkel hozzájáruljunk a bolygónk egészségének megőrzéséhez. – erhangja