Lezárult az újrairatkozási szakasz, és hétfőn kezdődik a beiratkozás azoknak a gyermekeknek, akik még nem jártak bölcsődébe. A 2024/2025-ös tanévre a beiratkozási időszak május 27. és június 14. között tart – tájékoztat közleményében a Nagyváradi Szociális Ellátási Igazgatóság (DASO).

Az igazgatóság által kezelt 15 állami bölcsődében az újrairatkozási szakaszt követően összesen 437 hely maradt. A szükséges dokumentumokkal kapcsolatban az elmúlt évhez képest újdonságnak számít, hogy közös felügyeleti jog esetén a másik szülőnek nyilatkozatot kell kitöltenie arról, hogy beleegyezik a választott intézménybe. A szükséges dokumentumok listája, valamint a formanyomtatványok elérhetőek a DASO honlapján (daso-oradea. ro).

Az állami bölcsődékbe való beiratkozás esetén a dossziékat a DASO Teleki/Primăriei utca 42. szám alatti székhelyén lehet leadni az ügyfélszolgálatnál, a következő program szerint: hétfőn, kedden és szerdán 7.30–16.30, csütörtökön 7.30–18.30, pénteken pedig 7.30–16 óra között, viszont a benyújtás utolsó napján, június 14-én 12 óráig lehet leadni a dossziékat, hogy még aznap ellenőrizni lehessen azokat. Az eredményeket és a szabad helyek listáját június 14-én 14 órakor teszik közzé. – erdon.ro