Életének 87. évében meghalt Larry King. A hírt hivatalos Twitter-oldalán jelentették be. Az amerikai televíziós decemberben került be koronavírus-fertőzés miatt egy Los Angeles-i klinikára. Larry Kingnek az utóbbi években jó néhány egészségügyi problémája volt: cukorbeteg volt, több szívrohamon is átesett. 2017-ben tüdőrák miatt műtötték, ami sikeresnek bizonyult.

Larry King, Lawrence Harvey Zeiger néven született New York Brooklyn negyedében 1933. november 19-én. Élete során több mint 40 ezer beszélgetést vezetett le, többségét az amerikai hírcsatorna, a CNN alkalmazásában. Pályáját 1957-ben egy Miami Beach-i rádióadónál kezdte, itt vette fel a Larry King művésznevet. 1960-tól a tévében is feltűnt, de a rádiózással 1971-ig nem hagyott fel az említett csatornánál. Néhány évig szabadúszó volt, majd 1975 és 1978 között egy másik rádiócsatornához szerződött.

1985-ig a Miami Herald szórakoztató rovatának munkatársa volt. Ezután indult legendás műsora, a Larry King Live a CNN-en, mely 25 évig, egészen 2010-ig folyamatosan az amerikai hírcsatornán egyik legnépszerűbb műsora volt. Számtalan híresség és ismert közéleti személyiség volt a vendége, többek között Frank Sinatra, Paul McCartney, Bette Davis, Marlon Brando, Eric Clapton és Clint Eastwood. Ezen kívül Richard Nixon óta az összes amerikai elnököt kérdezte, George W. Bush-t például a First Lady Laura Bush-al együtt. – hirado.hu