Negyedik alkalommal találkoztak egymással az erdélyi magyar nyugdíjas mozgalmak vezetői az Életet az évekért országos fórumon. A hiánypótló kezdeményezés fő témája a 2024-es választások voltak.

A 2004-ben megalakított Partiumi Magyar Nyugdíjasok Egyesülete az RMDSZ Nőszervezetével közösen negyedik alkalommal szervezte meg országos fórumát a magyar nyugdíjas egyesületek vezetői számára a Bihar megyei Borson. A a programok jelentős része arra fókuszált, hogy miként lehet megszólítani a nyugdíjasokat, hogy éljenek a szavazati lehetőségükkel és hogyan lehet bevonni őket a közösségi életbe.

Az Életet az éveknek címmel megszervezett országos találkozón képzéseken és előadásokon vehettek részt a jelenlévők. Többek között megtanulhatták a különböző internetes platformok használatát és bepillantást nyerhettek abba is, hogy milyen a nyugdíjasok helyzete Magyarországon.

A fórum jó lehetőséget nyújtott arra, hogy a nyugdíjas egyesületek vezetői határon innen és túl megosszák egymással tapasztalataikat, és hogy prioritásokat határozzanak meg a következő évek feladatait illetően annak érekében, hogy egyre több idős ember élhessen tartalmas közösségi életet. – erhangja