A Bihar Megyei Tanfelügyelőség november 19-én, pénteken ismét aktualizálta az oktatási intézmények alkalmazottainak átoltottsági arányát tartalmazó listát. Az intézmény közleményében emlékeztet az oktatási minisztérium csütörtöki határozatára, miszerint november 22-től, hétfőtől engedélyezett a jelenléti oktatás a 3 ezrelék alatti fertőzöttségi rátájú települések valamennyi iskolájában és óvodájában, a tanintézetek személyzetének átoltottságától függetlenül.

Ennek értelmében az iskolák vezetősége döntheti el, hogy az adott oktatási intézményben online avagy jelenléti oktatás zajlik. Ugyancsak a tanintézmény vezetősége döntheti el azt, hogy a noninvazív, nyál alapú tesztelést a tanintézetben vagy otthon, a szülők végzik el. Ha az iskolában zajlik a tesztelés, a szülőnek ki kell töltenie egy hozzájárulási nyilatkozatot. Ha otthon tesztelik a gyereket, a szülőnek írásban vagy e-mailben kell tájékoztatnia az eredményről a tanítót, az osztályfőnököt vagy az iskola által erre kijelölt személyt.

Az a diák, akinek nyálteszt eredménye pozitiv lesz, online vehet részt az oktatásban, mindaddig, míg nem mutat fel negatív gyorstesztet vagy PCR-tesztet. Negatív teszteredmény hiányában a koronavírussal diagnosztizált diák két hétig csak online vehet részt a tanórákon. Bihar megyében a 724 oktatási intézmény közül 250 létesítményben online tanítás lesz a jövő héten. Az elmúlt héthez viszonyítva, amikor 344 tanintézményben zajlott online tanítás, ez a szám csökkenő tendenciát mutat, vagyis egyre több iskola tér vissza a jelenléti oktatáshoz. A Bihar megyei tanintézmények működésének módját, illetve az alkalmazottak átoltottsági arányát tartalmazó lista teljes egészében itt érhető el. – erdon.ro