Számos nagy értékű helyi beruházásról számolt be múlt pénteken Kató Béla, az Erdélyi Református Egyházkerület (ERE) püspöke Székelyudvarhelyen, többek között arról is, hogy az egyház megvásárolt egy volt gyári ingatlant Székelyudvarhelyen, amelyben létrehozhatják az Erdélyi Magyar Vakok és Gyengénlátók Iskoláját.

Több mint százéves megoldandó problémára sikerült megoldást találni, hiszen az 101 éve megszűnt Erdélyi Magyar Vakok és Gyengénlátók Iskolája, valamint Rehabilitációs Központja indulhat újra a székelyföldi városban – írja közleményében az Erdélyi Magyar Látássérültekért Egyesület (EMLE).

„Az egyházkerület a szervezet kérésére vállalta egy magyar iskola és felnőttképző kialakítását. Ehhez a közelmúltban vásárolta meg az Ikos-Conf nevű készruhagyár két épületét, amelyekben képzőközpontot, illetve tantermeket alakítanak ki. Az épületek tulajdonosa továbbra is az egyházkerület lesz, az egyesület pedig működtetőként veszi át a központot” – számolt be a reformatus.ro. – közlemény/Maszol