Az Országos Befektetési Vállalat (CNI) támogatásával két bölcsőde fog épülni Nagyváradon. A beruházásokra a finanszírozást a fejlesztési minisztérium biztosítja. A nagy bölcsőde, melyben tizenegy csoport fog helyet kapni, Váradszőllősön épül meg, míg a kis bölcsőde, négy csoport befogadására alkalmas bölcsőde a Rogériusz negyedben létesül. 

„Mint tudjuk, a fejlesztési minisztériumnak van egy nagyszabású programja, amelynek keretében országszerte bölcsődéket építtet. Nagyváradon is épül két bölcsőde, amelyeknek már megtaláltuk a helyét. A kis bölcsőde építésére rendelkezésünkre áll egy 2525 négyzetméteres telek, ami a város tulajdona, míg a nagy bölcsődéhez szükségünk lesz egy terület kisajátítására” – mondta a projektről Florin Birta polgármester. Egy csoportba tízen fognak járni, így a két bölcsőde összesen 150 gyereket tud majd fogadni. Mindkét létesítményben lesz orvosi rendelő, mosoda, multifunkcionális terem, raktár, konyha, öltöző, irodák, mellékhelyiségek, zuhanyzók, élelmiszer raktárak.

A nagy bölcsőde becsült költségvetése meghaladja a 22.2 millió lejt, a kicsié pedig a 12.2 miiliót, ezeket az összegeket teljes mértékben a fejlesztési minisztérium biztosítja. A kivitelezési időszak tizennégy hónap mindkét létesítmény esetében. A Nagyváradi Helyi Tanács legutóbbi ülésén elfogadták mindkét létesítmény megépítéséről szóló határozatot, illetve azt is, hogy a nagy bölcsőde esetében a város kisajátítson egy 7162 négyzetméteres telket. A nagy bölcsőde mellett, egy három hektáros területen egy parkot is kialakítanak. „Az elkövetkező időszakban elkészül a park megvalósíthatósági terve, lévén, hogy ezen a környéken nincs zöldövezet” – mondta Florin Birta polgármester. – erdon.ro