Egy 16 éves Neamţ megyei lány a 112-es sürgősségi számon tett bejelentést, hogy hétfőn éjszaka önvédelemből halálosan megsebesített egy 41 éves férfit, aki foglyul ejtette és meg akarta erőszakolni őt. Az eset egy Piatra Neamţ központi zónájában található tömbházlakásban történt, a lány azért találkozott a férfival, mert azt hitte, új munkalehetőségről tárgyalnak majd.

A lány felhívta a 112-t, nem tudta pontosan elmondani, hogy hol tartózkodik, de leírást adott a környékről. A rendőrök ez alapján indultak a keresésére, és viszonylag hamar megtalálták a lakást, ahová be volt zárva.

A lány, aki az egyik környékbeli faluban lakik, elmesélte a rendőröknek, hogy a férfi még hétfőn este vitte fel őt a lakásra, miután egy interneten általa közzétett idősgondozói álláshirdetés nyomán találkoztak. Amikor megérkeztek, rájött, hogy a férfi meg akarja őt erőszakolni, és addigra már bezárta a lakás ajtaját, így nem tudott kimenekülni. 

Hamarosan dulakodni kezdtek, amikor a lány úgy érezte, nem maradt más választása, mint leszúrni a férfit egy ott talált konyhakéssel. A rendőrségi kihallgatás még tart, hogy az eseményeket pontosan rekonstruálják. – Observator News/Maszol