Bondár Anna, Gálfi Dalma és Marozsán Fábián is sikerrel vette a selejtező első fordulóját a római salakpályás tenisztornán. A világranglistán 93. Bondárra várt elvileg a legkönnyebb feladat, mivel a kvalifikáció 5. kiemeltjeként a francia Amandine Hesse (707.) volt az ellenfele. A Hajdúszoboszló SE sportolója elvesztette az előző nyolc meccsét a WTA Touron, ahol idei 14 mérkőzéséből csak hármat tudott megnyerni, és legutóbb januárban Lyonban hagyta el győztesen a pályát. Ezúttal viszont hozta a papírformát, és két sima szettben nyert.

Gálfi (91.) 7. kiemeltként a szebb napokat is látott Eugenie Bouchard-ral (233.) csapott össze, akitől eddigi egyetlen találkozójukon kikapott tavaly Ostravában. A kanadai ellenfél 2014-ben döntőt vívott Wimbledonban, és ötödik volt a WTA-rangsorban, ám azóta formahanyatlás és sérülések miatt teljesen eltűnt az élmezőnyből. A római meccs első szettjét a balatonfüredi játékos hozta rövidítésben, majd a folytatásban 4:3-nél brékelt, aztán kiszerválta a találkozót, amely 1 óra 47 percig tartott.

A férfiaknál a 135. helyen álló Marozsán a kazah Tyimofej Szkatovval (144.) szállt szembe, és bőven akadt javítanivalója, mivel az elmúlt hat meccséből csak egyet nyert meg. A harmadik számú magyar teniszező 6:0-lal kezdett, de végül csak három szettben, 2 óra 16 perc alatt kerekedett riválisa fölé. Fucsovics Márton alanyi jogon ott lesz a szerdán rajtoló főtáblás küzdelmekben a Foro Italicóban.

Eredmények: Selejtező, 1. forduló: Férfiak: Marozsán Fábián (21.) – Tyimofej Szkatov (kazah) 6:0, 2:6, 7:5

Nők: Gálfi Dalma (7.) – Eugenie Bouchard (kanadai) 7:6 (7–4), 6:3, Bondár Anna (5.) – Amandine Hesse (francia) 6:1, 6:3 – MTI