Berlinben bemutatták a 2024-es németországi labdarúgó-Európa-bajnokság hivatalos logóját, valamint a torna szlogenjét. Utóbbi kétnyelvű, egy angol és egy német félből álló tételmondat lett: „United by Football. Vereint im Herzen Europas”. Azaz „Egység a futball által. Egység Európa szívében” – szól szabad fordításban.

A 2024-es Európa-bajnokság visszatér a hagyományos lebonyolításhoz: Németország tíz városa ad otthont a meccseknek. A tervek szerint Berlin, Köln, Dortmund, Düsseldorf, Frankfurt, Gelsenkirchen, Hamburg, Lipcse, München és Stuttgart lesz házigazda.

A logót a berlini Olimpiai Stadion tetőszerkezete ihlette, a középpontban már-már szokás szerint az Eb-győztesnek járó Henri Delaunay-kupával. Az alkotást egy látványos fényshow keretében mutatták be, amikor is a stadion tetejét az európai nemzetek zászlóinak megfelelő színkombinációkban világították ki, pont úgy, ahogyan a logó hátterében is látszódnak. Érdekesség, hogy a jelmondatokat már a pályázat korábbi státusaiban is használták a szervezők, viszont csak most dőlt el, hogy a torna hivatalos szlogenje is ez marad. – nso.hu