Nem játszották le a második félidőt a Belgium–Svédország labdarúgó Európa-bajnoki selejtezőn, a meccs előtt történt terrortámadás miatt Brüsszelben.

Tragikus hír előzte meg a belga–svéd mérkőzést: nem sokkal hét óra után Brüsszelben a belvárostól északra, nyolc kilométerre a stadiontól, egy kismotoron érkező elkövető géppisztolyával lelőtt két svéd állampolgárt. A helyi rendőrség a tetthelyet lezárta, az esti Belgium–Svédország Eb-selejtező helyszínén megemelte a biztonsági intézkedések szintjét.

Az első félidőt még lejátszották – 1–1-es eredménnyel –, és csak a szünetben tudták közölni a hírt a svéd játékosokkal, akik azonnal jelezték, hogy nem akarják folytatni a meccset. A belgák egyetértettek ezzel.

Az UEFA hivatalosan annyit közölt, hogy biztonsági okok miatt felfüggesztették a mérkőzést, és hogy a továbbiakról hamarosan döntés születik.

Brüsszelben négyes fokozatú – a legmagasabb – terrorveszély van érvényben, Belgium más részein a hármas fokozat van érvényben. A meccsen jelenlévő 35 ezer néző – köztük nagyjából 200 svéd – a helyén maradt, egyelőre nem engedik ki őket a stadionból.

Az UEFA oldalán a mérkőzés közvetítésében megjelent információ szerint a két csapattal, valamint a rendőri szervekkel folytatott konzultációt követően az európai szövetség hivatalosan úgy döntött, hogy felfüggeszti a mérkőzést, amelynek további sorsáról később születik döntés. – nso.hu