Idén is megszervezik a D’ale porcului elnevezésű disznótoros fesztivált Nagyváradon: a hétvégi rendezvény helyszíneként ezúttal is az Era Park bevásárlóközpont parkolója szolgál.

A hatodik alkalommal megrendezendő fesztivál ismét számtalan finomsággal várja az érdeklődőket november 30.–december 1. között: kolbász, hurka, toroskáposzta, sonka közül lehet válogatni, de a pálinka és a bor sem lesz hiánycikk a leginkább az ízlelőbimbókat igénybe vevő rendezvényen. A csapatok által készített ételeket egy zsűri fogja elbírálni, de a legnépszerűbb csapatot is díjazni fogják. Az utóbbi díjazást részben a begyűjtött ételjegyek alapján döntik el – a fesztiválon ugyanis az érdeklődők 20 lejes jegyet vásárolva megízlelhetik bármelyik ételt, melyeket a csapatok készítettek, az értékjegyen a finomságok mellé pedig egy pohár pálinkát és bort is kaphatnak. A szombaton tíz órától nyíló vásáron akár az ünnepi asztalra szánt készítményeket is megvásárolhatják.

Az idei fesztiválról sem marad el a rekordkísérlet: ezúttal egy 200 méteres mititei elkészítésére vállalkoznak. A fesztivál ideje alatt népzenei előadások lesznek, vasárnap 13 órától pedig Sebestyén Kinga és a KAPO csapata tart egy kangoo-jumps előadást.

Forrás:   Erdély Online