A Katarban zajló labdarúgó-világbajnokság második hétfői nyolcaddöntőjében Brazília az első félidőben mutatott remek játékkal és szép gólokkal 4–1-re győzött Dél-Korea ellen, ezzel bejutott a legjobb nyolc közé.

Világbajnoki esélyeshez méltó játékkal rukkolt ki a nyolcaddöntőben Brazília, melynek kezdőjébe visszatért a sérüléséből felépült Neymar. A dél-amerikaiak hamar egyértelművé tették, hogy ki az úr a pályán, Vinicius Junior már a 7. percben betalált, miután Raphinha szép cselekkel szétzilálta a koreai védelem bal oldalát.

A 13. percben Neymar büntetőből duplázta meg csapata előnyét, s a szünet előtt még Richarlison és Lucas Paqueta is betalált, lényegében eldöntve a találkozót.

A második félidőben a brazilok visszavettek a tempóból, aminek eredményeként a koreaiak is elkezdték veszélyeztetni Alisson kapuját. A 76. percben a csereként beállt Paik Szung Ho a becsületgólt is megszerezte, egy szabadrugás után kifejelt labdát bombázott a hálóba. Elnézve a brazilok parádés teljesítményét és a horvátok nyögvenyelős továbbjutását, utóbbiak számára nagyon fel lesz adva a lecke a negyeddöntőben. – nso.hu