Máthé András debreceni fotóművész alkotásaiból nyílt kiállítás a várbeli Euro Foto Art Galériában, amely egyben a világ 17. FIAP-kiállítóközpontja is. Az Egy kis életmű címet viselő kiállítás 50 alkotást foglal magába, a tárlat a nagyváradi és debreceni fotóművészek 30 éve tartó együttműködésének apropóján jön létre. A tárlaton tájképek, csendéletek és aktok tekinthetők meg. Máthé András AFIAP 1953-ban született Debrecenben, a fotózást még édesapjától tanulta meg. 1986-tól tagja a Magyar Fotóművészek Szövetségének és a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesületének. 1973 óta tagja, 2007 óta pedig elnöke a Debreceni Fotóklubnak. 1993-ban megkapta a Debrecen Kultúrájáért Díjat.

A kiállításmegnyitón a megjelenteket a Körösvidéki Múzeum képviseletében dr. Ioan Ciorba, a városi múzeum szekcióvezetője köszöntötte. Tóth István, a Tavirózsa Fotóklub és az Euro Foto Art Nemzetközi Egyesület elnöke kiemelte a kiállító alkotó nemzetközi projektben betöltött szerepét. Az alkotásokat dr. Ramona Novicov műkritikus ismertette, Szűcs László, az Újvárad folyóirat főszerkesztője pedig a fotóművész kreativitását emelte ki.

Megtiszteltetésnek érzi, hogy a harmincéves együttműködés az általa készített alkotásokból megnyílt tárlattal ünneplik meg – mondta el felszólalásában Máthé András fotóművész. A kiállításmegnyitón fellépett a Duo Varadiensis tagja, Thurzó Sándor József brácsaművész, aki Eszláry Erzsébet, Bartók Béla, Liszt Ferenc és Kodály Zoltán alkotásaival lépett közönség elé. A kiállításmegnyitót az egyesület Facebook-oldalán élőben közvetítették, ez továbbra is visszanézhető. A kiállítás október 3-ig, keddtől vasárnapig 10 – 18 óra között látogatható. – erdon.ro