„Hagyjátok ezt abba” – ezzel az erőteljes felszólítással fordult két újságíróhoz a Hertha sportigazgatója, Michael Preetz. A berlini klubvezető megelégelte, hogy a kérdések java része az edzőről és annak jövőjéről szól, miközben még hat meccs hátravan a szezonból, egy jó hajrával kijöhetnek az átmeneti hullámvölgyből.
„Mindenkinek magába kell néznie, hogy megtett-e mindent azért, hogy a hullámvölgyet elkerüljük. Edzőnek, vezetőnek, játékosnak önvizsgálatot kell tartania” – jelentette ki határozottan Preetz, akivel a hírek szerint nem a legjobb a viszonya a 43 éves magyar edzőnek. Valaha együtt futballoztak, még a Bajnokok Ligájában is együtt szerepeltek.
Preetz azt ugyanakkor nem titkolta, hogy ki kell deríteni, mi annak az oka, hogy tavaszra mindig visszaesik a csapat, valamilyen logikus magyarázatnak kell lennie.
A hátralévő hat meccs nem lesz könnyű, de három győzelemmel – ehhez még csak különösebb bravúr sem kell – 20 pontja lenne a berlini csapatnak a mostani idényben (ősszel 24-et szereztek). Ami ugyanakkor azt is jelenti, hogy pályafutása legjobb tavaszát mutatja fel az edző. Eddig ugyanis 19 pont volt a legtöbb. – index.hu