Cseke Attila ügyvivő egészségügyi miniszter szigorúbb törvényi szankciókat vezetne be azok ellen, akik hamis oltási igazolványhoz juttatnak beoltatlan személyeket, és „hátráltatják a világjárványból való kilábalást”.

„Az egészségügyben dolgozók hősök. Minden olyan orvos, nővér és egészségügyi személy, mindenki, aki napjaink legnagyobb kihívásával küzd, elismerést érdemel. Azok az egészségügyben dolgozók viszont, akik a hősök munkája ellen dolgoznak és ellehetetlenítik azt, akik iratot hamisítanak és elöntik az oltást, azonnali, szigorú büntetést érdemelnek”, nyilatkozta Cseke Attila ügyvivő egészségügyi miniszter mandátumának átvétele után az RMDSZ közleménye szerint.

Az RMDSZ-es miniszter ugyanakkor bejelentette: azért fog dolgozni egészségügyi tárcavezetői mandátuma alatt, hogy az iskolákat nyitva tarthassák, és minden gyermek biztosságos körülmények között tanulhasson.

„Ehhez arra van szükség, hogy a tanárok és tanítók kérjék az oltást, így megvédhetjük a beoltatlan kisgyermekeket”, mondta el az egészségügyi miniszter. A szaktárcavezető ugyanakkor azon dolgozik, hogy a világjárvánnyal küzdő kórházak befogadóképessége ne telítődjön. – közlemény/Maszol