Cseke Attila fejlesztési miniszter kérésére hívta össze az Országos Beruházási Vállalat azt a bizottságot, amely az új nagyváradi sportcsarnok átadásával kapcsolatos előkészületekkel foglalkozik. Ennek eredményeként az építkezési munkálatokat finanszírozó fejlesztési minisztérium hamarosan átadhatja az önkormányzatnak az elkészült sportlétesítményt. A fejlesztési miniszter elmondta: az önkormányzat elvégezte a közművesítést, a munkálatok rá háruló részét, így elkezdődhet az a folyamat, amely során az újonnan megépített, tavaly szeptemberben befejezett nagyváradi sportcsarnokot átadják az önkormányzatnak. 

„Az RMDSZ a települések fejlesztésén dolgozik, a sportolást, a közösségi eseményeket és az egészséges életmódot támogatjuk. Ezért a nagyváradi sportcsarnok megépítése a fejlesztési minisztérium egyik kiemelt prioritása volt, hiszen ez egy fontos beruházás a nagyváradiak, Bihar megyeiek számára” – nyilatkozta Cseke Attila, majd hozzátette: az épület tavaly szeptemberben elkészült, de az átadáshoz a felszerelés tesztelésére is szükség volt, amelyre a közművesítési munkálatok után kerülhetett csak sor.

A sportcsarnok Románia egyik legkorszerűbb sportlétesítménye, amelyre a fejlesztési minisztérium 24 millió eurós finanszírozást biztosított. A létesítményben kézilabda, röplabda, kosárlabda, tenisz, torna és bokszmérkőzéseket szervezhetnek, a lelátókon több mint 5000 néző szurkolhat együtt. A minisztérium többletfinanszírozást is biztosított azért, hogy a sportcsarnok felszerelése, hangrendszere a legkorszerűbb, legjobb minőségű legyen. Így a csarnok nemcsak sportmérkőzések szervezésére, de színvonalas közösségi események megrendezésére is alkalmas helyszín lesz. 

Cseke Attila fejlesztési miniszter ugyanakkor elmondta: tovább gyarapodik Nagyvárad sportinfrastruktúrája, egy új úszómedence megépítésének munkálatait kezdik el. Szerdán, április 6-án kezdik el építeni azt a tanuszodát, amelyre a minisztérium több mint 10 millió lejes finanszírozást biztosít. A sportlétesítményben egy félolimpiai, 25 méter hosszú és 12,5 méter széles medence épül, mellette korszerű öltözőkkel és zuhanyzókkal a diákok és tanárok számára. A tanuszoda a standardoknak megfelelően öt úszósávot tartalmaz, mélysége 1,8 és 1,2 méter közötti lesz, és egyszerre 65 diák, azaz két osztály tanulhat úszni benne. Az uszodát a tanórák után és hétvégén a közönségnek megnyitják, így a közösség minden tagjának hasznára válhat a beruházás – összegezte Cseke Attila. – RMDSZ-sajtóanyag