Két napon át fog ünnepelni Érköbölkút a következő hétvégén, azaz augusztus 31.-én, illetve szeptember 1.-én. Míg szombaton a szüret ünneplése köré csoportosul a rendezvény, vasárnap a családoké a főszerep.

Szeptember 1.-én, 10:30-kor, ünnepi istentiszteletre kerül sor a helyi református templomban, melynek hangulatát az érszőllősi “Dícsér” együttes egyházzenei koncertje teszi fennköltebbé. A délután folyamán a sport kerül középpontba: 14:00 órától focibajnokságra, 16:30-tól pedig robikapa megmérettetésre. Az est folyamán a színpadi műsorok kerülnek terítékre, elsőként az érköbölkúti kisiskolások csoportja, majd a székelyhídi “Zajgó” néptánccsoport mutatkozik be. Ezt követően a helyi néptáncosok is előadják műsorukat. Molnár Júlia színművésznő 19:30-kor, Darabont Attila (One Man Band) pedig 20:30-kor lép színpadra. Az est fővendége a magyarországi Krisz Rudolf, akinek ismert slágerei 21:00 órakor csendülnek fel. A családi nap tűzijátékkal zárul (22:00 órakor).

A program az Éköbölkúti “Korona” Egyesület szervezésében, illetve Bihar Megye Tanácsának Szociális és Közösségi Igazgatóságának, valamint Székelyhíd Város Polgármesteri Hivatalának támogatásával valósul meg.