Kilencszázötvenre nőtt a halálos áldozatok száma Kelet-Afganisztánban, ahol erős földrengés pusztított szerdára virradóra. A sérültek száma meghaladja a hatszázat. Helyi hatóságok szerint 2015 óta a mostani a legsúlyosabb földrengés az országban. Az első jelentések még 280 halottról, és ötszáz sérültről szóltak. A hatóságok szerint félő, hogy ez nem a végleges adat, és a halottak száma emelkedni fog.

A rengés epicentruma Paktika tartományban, Hoszt városától 44 kilométerre volt. Erejére jellemző, hogy ötszáz kilométeres körzetben, még Indiában is lehetett érezni. Paktikában legalább kilencven ház összedőlt, a romok alatt sokan lehetnek. Földcsuszamlást is jelentettek a délkeleti tartományból.

Az afgán katasztrófavédelem vezetője, Mohamed Naszím Hakkáni az MTI szerint azt mondta, hogy a földrengésnek Nangarhar és Hoszt tartományban is vannak halálos áldozatai, a tálib kormányzat pedig felszólította a humanitárius szervezeteket, küldjenek mielőbb segítséget, „megelőzendő egy még nagyobb katasztrófát”. – MTI