Románia november 1-jéig elküldi az Európai Bizottságnak (EB) a harmadik kifizetési kérelmet az uniós helyreállítási mechanizmus keretében – jelentette ki csütörtökön Marcel Ciolacu miniszterelnök.

A brüsszeli látogatáson tartózkodó kormányfő az újságíróknak elmondta, hamarosan elkészül a harmadik kifizetési kérelem végleges változata. Sebastian Burduja energiaügyi miniszter a napokban tisztázta Brüsszelben a tárcát érintő elmaradásokat, illetve „folynak még a tárgyalások” az országos helyreállítási terv 206-os mérföldkövéről, amelyet jövő héten kellene lezárnia a pénzügyminisztériumnak – magyarázta.

Korábban egy Facebook-bejegyzésben arról számolt be Ciolacu, hogy brüsszeli tartózkodása alatt megbeszélést folytatott Paolo Gentiloni gazdaságpolitikáért felelős, illetve Adina Vălean közlekedésért felelős biztossal. Beszámolója szerint tájékoztatta őket az európai uniós alapokból megvalósuló jelentősebb beruházásokról, a kormány nemrég elfogadott deficitcsökkentő intézkedéseiről, és Románia gazdasági kilátásairól is tárgyaltak. – agerpres.ro