Nehéz tél elé nézünk, amelyre bölcsen és felelősen kell készülnünk – mondta Nicolae Ciucă miniszterelnök vasárnap a Hunyad megyei Cebén, ahol részt vett az Avram Iancu halálának százötvenedik évfordulója alkalmából szervezett megemlékezésen. Ciucă azt mondta, bizonytalan időket élünk, az emberek félnek a holnaptól, a közelben zajló háború negatív hatásai nap mint nap megmutatkoznak.

„Nehéz tél elé nézünk, amelyre bölcsen, kiegyensúlyozottan és felelősen kell felkészülnünk. Nem lesz könnyű, de Románia sikerrel fog túllépni ezeken a nehézségeken, mert minden forgatókönyvre felkészültünk. Ugyanakkor nem vagyunk egyedül: a NATO és az Európai Unió tagja vagyunk” – jelentette ki a miniszterelnök, hozzátéve, Románia támogatja és védi az alapvető jogokat és szabadságokat, a demokrácia és a jogállamiság értékeit, így stabil pontot jelent a térségben.

Hozzátette: most döbbentünk csak rá, hogy Európában újra fellángolhat a háború. „Most mindannyian megértettük, hogy a nyugati világhoz tartozásunk valójában nemzetünk és nemzeti identitásunk védelmét jelenti” – fogalmazott a kormányfő. – agerpres.ro