A 2024-es Forma-1-es Monacói Nagydíj a hazai közönség előtt versenyző Charles Leclerc sikerével zárult, aki rajt-cél győzelmet aratott. A verseny elején egy brutális ütközés okozott káoszt, melynek következtében hárman is kiestek. A 40 perces kényszerszünet után nem történt nagy változás az élmezőnyben, a történelmi sikert elérő monacói pilóta mögött Oscar Piastri és Carlos Sainz fért fel a dobogóra, míg a címvédő Max Verstappen a hatodik helyen végzett.

Az F1-es Monacói Nagydíjon a hazai közönség előtt versenyző Charles Leclerc indulhatott a pole pozícióból, a háromszoros világbajnok, címvédő Max Verstappen némi meglepetésre csak a hatodik rajtkockából kezdhette a futamot. A mezőny fele közepes, a másik fele pedig kemény abroncsokkal készült a rajtra, amelyet Leclerc és Oscar Piastri is jól indított, ám Carlos Sainz defektet kapott, valamint hárman is összeütköztek, így azonnal jött a piros zászló. 

A monacói pilóta ezzel megtörte rossz sorozatát, ugyanis az ezt megelőző 12 pole-ját nem váltotta győzelemre. A 26 éves sztár mögött a második helyen Oscar Piastri végzett, a dobogó harmadik fokára pedig a Ferrari másik versenyzője, Carlos Sainz állhatott fel. A címvédő Max Verstappen a hatodik helyen zárt, ezzel továbbra is magabiztosan vezeti a vb-pontversenyt, bár Leclerc közelebb zárkózott hozzá.

A 2024-es Forma-1-es szezon két hét múlva, június 7. és 9. között a Kanadai Nagydíjjal folytatódik. Nyolc versenyhétvége után a 169 pontos Max Verstappen vezeti az összetettet a 138 pontos Charles Leclerc előtt. Az egyéni pontverseny harmadik helyén a 113 pontos Lando Norris áll, mögötte Carlos Sainz 108, Sergio Pérez pedig 107 ponttal rendelkezik.